Potrebujete poradiť?

+421 904 092 669 po−pia 8:00 - 17:00

Potřebujete poradit

+421 904 092 669

notice
google_login_not_set

Pozor na nesprávnu aplikáciu izolácie PUR penou

picture

Hoci má izolácia PUR penu celý rad nesporných výhod, nesprávna či amatérska aplikácia môže značne znížiť jej účinok a zásadne ovplyvniť parametre aj kvalitu samotného zateplenia. Ako teda zaistiť, aby vaša izolácia nestratila svoje vlastnosti a vy si mohli dlhé roky užívať optimálnu tepelnú pohodu v dome?

Univerzálny nástrek svojpomocne? To naozaj nie!

Hoci môže laikovi pripadať aplikácia Chytré peny ako jednoduchá a rýchla záležitosť, naši odborne vyškolení pracovníci presne vedia, čo robia. Spôsob nástreku polyuretánovej peny je pre správne fungovanie izolácie kľúčový, rozhodne by ste sa teda nemali púšťať do vlastných pokusov, mohli by ste sa totiž veľmi spáliť. Pri zlom nástreku vám hrozí napríklad vznik dutín, ktoré môžu v niektorých prípadoch viesť od podlahy až k stropu. Ďalším rizikom je potom aj strata tepelnoizolačných vlastností peny.

Pri nástreku peny je potrebné kvalitné technologické zariadenie, ktoré je presne a citlivo nastavené tak, aby pomer, teplota, tlak či napr. zmiešavanie presne zodpovedalo daným požiadavkám. Naši odborníci vám zároveň dokážu kvalifikovane poradiť a zhotoviť návrh vlastnej izolačnej vrstvy, pri ktorom vždy berú do úvahy teplotné a vlhkostné charakteristiky miesta, do ktorého má byť PUR izolácia umiestnená a kde má dlhé roky slúžiť.

Klimatické podmienky

Okrem vyššie spomínaných rizík sa nesprávna aplikácia PUR peny môže aj veľmi rýchlo prejaviť v dôsledku zmeny klimatických podmienok (predovšetkým sa jedná o izolácie plochých striech, na ktorých sa zlá aplikácia môže prejaviť ihneď ale pokojne aj za niekoľko rokov, kedy už môže byť neskoro). Je preto absolútne kľúčové starostlivo dodržiavať celý rad parametrov, či už sa jedná o teploty a vlhkosť nielen exteriéru, ale aj zatepleného objektu.

Zvoľte skúsených odborníkov

Pre aplikáciu Chytré peny by ste si preto vždy mali zvoliť skúsenú a kvalifikovanú firmu, ktorá vám zaistí úspešnú realizáciu projektu. Vždy by ste mali mať istotu, že vami zvolená firma vyniká odbornými znalosťami, je schopná poskytnúť detailné návrhy riešení s ohľadom na všetky aspekty daného objektu, má bohaté skúsenosti so spracovaním a aplikáciou zateplenia av neposlednom rade má aj množstvo pozitívnych referencií od spokojných klientov, ktorí sa za ňu môžu zaručiť.

To všetko vám v Chytré pene môžeme ponúknuť. Na slovenskom trhu sa pohybujeme už pekný riadok rokov a za dobu našej pôsobnosti sme realizovali už vyše 4500 zákaziek. Navyše máme kompletne vybavené školiace stredisko a neustále sa vzdelávame a inovujeme, aby sme našim zákazníkom vždy mohli ponúknuť služby na tej najvyššej odbornej úrovni. Prečítajte si ďalšie výhody, prečo si zvoliť izoláciu práve od nás a ak ste rozhodnutí, ozvite sa nám a spoločne sa iste dohodneme na tom najlepšom riešení pre vašu konkrétnu stavbu.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.