Potrebujete poradiť?

+421 904 092 669 po−pia 8:00 - 17:00

Potřebujete poradit

+421 904 092 669

Prečo zvoliť chytrú penu v potravinárskom priemysle?

picture

Pripravujete alebo rekonštruujete prevádzkareň, sklad alebo kuchyňu, v ktorej je nutné dodržať vysoký hygienický štandard a hľadáte vhodnú izoláciu? Riešením môže byť Chytrá pena, ktorá je až o 70 percent úspornejšia ako iné druhy izolácie. Ich vlastností využijete aj v pivovare alebo mraziarni, skrátka kdekoľvek, kde je viac ako inde nutné dbať na čistotu a prevenciu plesní.

Izolácia PUR penou má množstvo výhod: je zdravotne nezávadná, cenovo dostupná, úspornejšia ako tradičná izolácia, hodí sa na použitie kdekoľvek a pri správnej aplikácii má rovnakú životnosť ako sama stavba, v ktorej je aplikovaná.

Výhody PUR peny (nielen) pre výrobne

V potravinárskom priemysle sú obzvlášť cenené aj ďalšie vlastnosti striekanej polyuretánovej izolácie. Zásadný je fakt, že sa z nej neuvoľňujú žiadne časti, navyše pena nechutí myším ani ďalším hlodavcom, vyhnete sa teda nežiaducim dieram a návštevám nepozvaných hostí. Skvele tiež izoluje zvuk, čo sa hodí obzvlášť v hlučných automatizovaných výrobniach, a má skvelé protipožiarne vlastnosti.

Jediným problémom, ktorý môže pri zvolení PUR izolácie nastať, je nekvalitne vykonaná aplikácia. Nevhodný či neodborný spôsob aplikácie môže zapríčiniť stratu všetkých predností polyuretánovej izolácie. Neodborne nanesená PUR pena môže tvoriť tepelné mosty, zle držať, alebo sa dokonca mrviť. Pre plné využitie všetkých benefitov, ktoré izolácia polyuretánovou penou ponúka, sa teda oplatí požiadať o pomoc špecializovaných pracovníkov.

Presvedčili vás naše argumenty a rozhodli ste sa pre izolovanie vášho objektu pomocou PUR peny? Skvelá voľba. Tým ale výber ani zďaleka nekončí. Aj keď je polyuretánová pena vynikajúcim izolačným materiálom, existujú značné rozdiely v kvalite jednotlivých značiek.

Ekologicky nezávadná izolácia so širokým využitím

Predstavte si napríklad pekáreň v starej budove: z rozpálených pecí sa valí para, tá sa zráža v rohoch miestnosti, z tých odkvapkáva na stenu, ktorá vlhne. Skôr alebo neskôr sa objaví pleseň, a kde je pleseň, tam sú aj jej spory a ich nepriaznivé účinky na ľudské zdravie (navyše je prítomnosť plesne v potravinárskej prevádzke nemysliteľná aj z hygienických dôvodov). V zime, pri menšej prevádzke, je v pekárni naopak chladno, prefukuje a musí sa zbytočne prikurovať. Riešenie oboch problémov, vlhka aj chladu nielen v potravinárstve, ponúka Chytrá pena.

Múdra pena je PUR izolácia, ktorá neobsahuje žiadne škodliviny, je ekologicky nezávadná a nezaťažuje životné prostredie, navyše má unikátne tepelno-izolačné vlastnosti. Jej konkrétne varianty vyriešia všetky vaše problémy: zaizoluje a utesní škáry, je paropriepustná a vzduchotesná a vďaka vysokému hygienickému štandardu je vhodná všade tam, kde treba plniť náročné normy pre prácu s potravinami.

Chcete o Chytré pene vedieť viac? Kontaktujte našich odborníkov, ktorí vaše otázky radi zodpovedia a poradia vám s výberom vhodnej izolácie.

Autor článku:

Petr Drochýtek

Specialista na zateplení PUR pěnou.info@chytrapena.cz

Specialista na zateplení PUR pěnou.